Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

ete_logo_bez-ramecku.png

Síť pomůže zvýšit bezpečnost dětí při lyžařských závodech
 
Téměř půl kilometrová bezpečnostní síť s více než stovkou podpůrných tyčí pomůže od začátku zimní sezóny významně zvýšit bezpečnost dětských lyžařských závodů v jižních Čechách. Nákup sítě a její instalaci na sjezdovou trať finančně podpořila Jaderná elektrárna Temelín jako generální partner projektu
 „Dětské lyžařské závody v jižních Čechách jsou stále oblíbenější. Pod vlivem smutné události z krajských školních přeborů na Hochfichtu, kdy se těžce zranil jedenáctiletý chlapec v závodě v obřím slalomu poté, co vylétl z trati a narazil do stromu, jsme si však všichni uvědomili, že je potřeba ještě více podpořit bezpečnost dětí,“ uvedl Jakub Prűher – trenér a člen týmů Skiklub Chlum a Skiclub Lipno, které jsou největšími pořadateli dětských a školních lyžařských závodů.
Projekt nákupu a montáže bezpečnostních sítí pro pořadatele dětských lyžařských závodů v Jihočeském kraji vychází z konkrétních potřeb největších pořadatelů dětských, školních i dospělých lyžařských závodů.  Reaguje nejen na konkrétní potřeby v otázce bezpečnosti při sportu, ale přímo  reaguje i na smutné události roku 2010.
 
 

ete_logo_bez-ramecku.png